dcsimg Examensarbete inom Geoteknik 2017 - Ramboll Group
   
|
 
 
 
 
 
 
 

Transport

Urbanisation, globalisation, and climate change represent three of today’s biggest global challenges – and they all have a profound effect on the transport area. The need to create denser, well-functioning residential environments within existing urban areas requires engineering solutions that are sustainable, innovative and cost-effective.

 
Ramboll provides a broad range of Infrastructure & Transport services
 
 

Examensarbete inom Geoteknik 2017

Job Description

På Ramböll arbetar samhällsrådgivare inom ingenjörsteknik, design och management consulting. Vi strävar efter att skapa innovativa och inspirerande lösningar som gör verklig skillnad för våra kunder, slutanvändare och samhället i stort. Vi vet att våra lösningar är beroende av medarbetarnas kreativitet, kunskap och integritet. Därför stöttar vi våra medarbetare, välkomnar individuella skillnader och skapar allsidigt sammansatta team som producerar inspirerande lösningar.

Vi erbjuder

Ramböll erbjuder dig en stimulerande miljö för ditt examensarbete i ett framgångsrikt och lönsamt företag med god tillväxt. Vår verksamhet är styrd av integritet där vi framhåller ärlighet och värnar om våra medmänniskor och vårt samhälle. Vår hållning är innovativ, analytiskt och professionell.

De examensarbeten som skrivs hos oss genererar nytänkande och utveckling som ofta leder fram till nya innovativa processer som utvecklar oss som företag. Under arbetets gång får du värdefulla erfarenheter och insikter i hur ett globalt konsultföretag fungerar.

Vi söker dig

Just nu söker vi en student inom Geoteknik som vill genomföra ditt examensarbete om ”SÄTTNINGSBERÄKNING AV KC-PELAR-FÖRSTÄRKNING ENLIGT SGF RAPPORT 4:95 OCH TK GEO 13” hos oss på Ramböll.

Som person är du grundlig, strukturerad, ambitiös samt har ett intresse för att analysera och utveckla inom det valda arbetsområdet.

Bakgrund

KC-pelarförstärkning är en etablerad metod jordförstärkningsmetod. Införandet av TK Geo har förändrarat principerna för beräkning av marksättning av KC-pelarförstärkt lera. Nya principer enligt TK GEO kräver tillgång till fler parametrar för att kunna utföra beräkning.

Den nya principen tillämpas inte fullt ut i branschen än, en orsak är att geotekniker idag inte har tillgång till alla nya parametrar. Vilket leder till att flera antaganden måste göras för att kunna utvärdera enligt TK GEO alternativt att brunchen fortsätter använda gamla metoder. Detta leder till en osäkerhet i erhållet resultat vilket oftast skall ligga till grund för projektering av vägar, gator, ledningar, byggnader, konstruktioner m.m.

Syfte

Syftet med detta examensarbete är utföra sättningsberäkningar av KC-pelarförstärkt jord både i enlighet med principerna i TK Geo 13 men också enligt angivna principer i SGF Rapport 4:95 samt ställa resultat av beräkningar i relation till fältresultat av sättningsuppföljning av en kc-förstärkning i en pågående entreprenad av Förbifart Stockholm.

Resultatet skall presentera skillnader i erhållna beräknings resultat mellan dessa två metoder och baserad på detta kanske konstatera vad för typ av antaganden som behövs i dagens arbetsmetod för att kunna utföra sättningsberäkningar i KC-pelarförstärkt jord på ett rimligt sätt.

Så här söker du

Du söker jobbet genom att klicka på länken nedan/följa instruktioner här på sidan. Var god skriv i din ansökan vilken av frågorna som intresserar dig/er. 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Caesar Kardan 010-615 64 89. Vi undanber samtal från säljare och rekryteringsföretag, vänligen respektera detta.

Vi ser fram emot din ansökan!

Applying is easy

Firstly, upload your CV directly or by using LinkedIn.

If you upload your CV directly, you will be asked to confirm your personal details.

Secondly, upload your cover letter.

We look forward to read your CV and application.


Apply before 2017-05-24
Workplace Stockholm

Apply for job online