dcsimg Strategianalytiker - Ramboll Group
   
|
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Strategianalytiker

Ramböll i Sverige är inne i en expansiv fas med tydliga tillväxtmål. Vi tror på framtiden och erbjuder våra medarbetare spännande projekt och nya utmaningar. Tillsammans bygger vi morgondagens samhälle. För att möjliggöra de expansionsplaner som är huvudfokus i vår strategi söker vi nu en strategianalytiker till vår stabfunktion inom affärsutveckling och vårt kontor i Stockholm.

Ramböll erbjuder
Ramböll erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete med kompetenta medarbetare i ett framgångsrikt och lönsamt företag med god tillväxt. Rambölls affärsutvecklingsenhet består idag av två medarbetare där du som strategianalytiker kommer att ansvara för strategiutveckling och exekvering, utveckling av affärsplaner för våra verksamhetsområden, projekt-/programledning och uppföljning av strategiska initiativ, M&A support och analys, samt ad-hoc analyser så som fördjupade marknads-, konkurrent- och internanalyser.

Ramböll erbjuder ett fritt och stimulerande arbete där du har stor möjlighet att utvecklas. Vår ambition är att du inom några år kan axla en central roll antingen i vidareutvecklingen av Ramböll eller som chef.

Ramböll söker dig
Du kommer att arbeta nära den svenska ledningsgruppen och presentera analyser och underlag för VD och styrelse. En typisk arbetsuppgift kan vara att arbeta fram en affärsplan, initial analys av potentiella förvärv, support med pitch-material och projektledning av strategiska initiativ. I rollen kommer det ställas höga krav på analytisk, kommunikativ och social förmåga eftersom du kommer kommunicera komplexa analyser på både svenska och engelska. Vi söker dig som:

  • Är nyutexaminerad alternativt har 1-2 års arbetslivserfarenhet.       
  • Har läst industriell ekonomi alternativt har en master i Strategi och/eller Corporate Finance.        
  • Har goda kunskaper i Excel och PowerPoint.       
  • Erfarenhet från internship inom Engineering, Management Consulting alternativt Corporate Finance är meriterande men inget krav.

Som person har du utöver ett analytiskt mind-set, en förtroendeingivande personlighet, glimten i ögat och en "ingenting är omöjligt"-attityd.

Varför Ramböll?
På Ramböll tror vi att nya idéer föds och utvecklas när människor med olika kompetenser, personligheter och bakgrund möts och interagerar över professionella och nationella gränser. I praktiken innebär det att vi med många kontor i hela Sverige och övriga världen kan erbjuda våra medarbetare flexibilitet och frihet i arbetet.  Den globala kunskapen återspeglas i den lokala närvaron. Vi erbjuder teamets fördelar med det stora företagets möjligheter, resurser och kompetens i ryggen.

Vi har tydliga utvecklingsvägar och via vår Akademi erbjuds våra medarbetare utveckling med ett brett kursutbud. Vår arbetsmiljö uppmuntrar till fritt utbyte av idéer i en tillitsfull och hjälpsam atmosfär. Vår verksamhet är styrd av integritet där vi framhåller ärlighet och värnar om våra medmänniskor och vårt samhälle. Vår hållning är innovativ, analytiskt och professionell.

Så här söker du
Du söker jobbet genom att klicka på länken nedan/följa instruktioner här på sidan. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Rickard Dahlgren 073-231 79 59. Vi undanber samtal från säljare och rekryteringsföretag, vänligen respektera detta.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

#LI-Post


Apply before 12 maj
Workplace Stockholm

Apply for job online 


 
Ramböll är ett ledande ingenjörs- design- och konsultbolag som ständigt strävar efter att skapa innovativa och inspirerande lösningar som gör verklig skillnad för våra kunder, slutanvändare och samhället i stort. Vi vet att våra lösningar är beroende av medarbetarnas kreativitet, kunskap och integritet. Därför stöttar vi våra medarbetare, välkomnar individuella skillnader och skapar allsidigt sammansatta team som producerar inspirerande lösningar.