Konsulter inom näringslivs- och innovationsområdet

Drömmer du om att arbeta med analys, utvärdering, design och implementering av policys för att stärka Sveriges konkurrenskraft?
Ramboll genomför uppdrag som formar framtiden inom dessa områden för aktörer som Näringsdepartementet, Vinnova, Tillväxtverket, RISE, Tillväxtanalys, regioner och branschföreningar. Vi befinner oss i en stark tillväxtfas och behöver nu stärka vårt team med en eller flera konsulter.  Vi söker för närvarande personer med erfarenhet från och intresse för analys, utvärdering, design och implementering av policys inom områdena näringsliv, innovation, tillväxt, digitalisering och regional utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina individuella egenskaper, men tror att du har relevant akademisk examen och mellan tre och tio års relevant arbetslivserfarenhet, antingen från offentlig sektor, analysavdelning på ett företag eller från en väletablerad konsultfirma.

I din roll som konsult hos oss krävs att du kan anpassa dig efter olika uppdrags karaktär och har en förmåga att identifiera relevanta analysmetoder. Därför ser vi gärna att du är en problemlösare med en gedigen verktygslåda med kvalitativa och/eller kvantitativa samhällsvetenskapliga metoder. Du är en erfaren och kompetent projektledare som är van att arbeta i team där du ansvarar för budget och planering av projekt, samt coachning av övriga projektmedarbetare. Du har ett upparbetat nätverk och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av försäljning och förmåga att generera uppdrag både i form av merförsäljning hos befintliga kunder men också hos nya kunder. Du har även lätt för att skapa och vidareutveckla relationer och ser nätverkande som en naturlig del av din yrkesroll.
Som person

  • har du ett brinnande intresse för samhällsutveckling och är utvecklingsorienterad
  • har du en hög social kompetens, är kommunikativ och initiativtagande 
  • är du välstrukturerad och har en förmåga att prioritera och planera
  • är du en driven och kundorienterad relationsbyggare
  • är du generös, flexibel och prestigelös
  • tycker du att det är roligt med utmaningar och problemlösning och är bekväm med att ta egna initiativ för att lösa problem
  • trivs du med att arbeta både självständigt och i grupp

Vi erbjuder
En dynamisk, inspirerande och utvecklingsorienterad konsultmiljö där du får arbeta med ambitiösa kunder och kollegor för att lösa viktiga samhällsutmaningar. Dina kollegor har olika akademiska och yrkesmässiga bakgrunder men utmärks alla av sitt starka samhällsengagemang, sin höga prestationsnivå, utvecklingsvilja, generositet och prestigelöshet. Att arbeta hos oss innebär att du ingår i ett team av samhällsintresserade konsulter som främst arbetar mot Regeringskansliet, statliga myndigheter, regioner, kommuner, branschföreningar och statligt ägda bolag.

Ramboll är ett stiftelseägt bolag, vilket präglar vårt arbete både externt och internt genom en human inställning och vilja att utveckla samhället. Hos oss har alla stort inflytande över sitt eget arbete och tar aktivt del i utvecklingen av verksamheten. Vi arbetar alla med att utveckla våra koncept och med införsäljning av nya uppdrag.

Vi är just nu i ett skede av tillväxt både på Stockholmskontoret och internationellt. Det finns därför goda möjligheter till internationellt utbyte och arbete för kunder i Tyskland, Danmark, Norge och Finland eller EU-kommissionen.

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta affärsområdeschef Anna Halvarsson på 070 420 84 34.

Sista ansökningsdag är den 28 februari, men registrera gärna din ansökan så snart som möjligt eftersom vi kallar till intervjuer löpande.

#RambollSverige

Apply before 2018-02-28
Workplace Stockholm

Ramboll Group A/S

Ramboll Group A/S
Hannemanns Allé 53
DK-2300 Copenhagen S
Denmark
Tel: +45 5161 1000
Fax +45 5161 1001

Mail: info@ramboll.com

Danish CVR numbers

Danish CVR numbers

Ramboll Group
10160669

Rambøll Danmark
35128417

Ramboll Energy
35128417

Rambøll Management Consulting
60997918