Tekniker - Elektronik

Ramböll i Sverige är inne i en expansiv fas med tydliga tillväxtmål. Vi tror på framtiden och erbjuder våra medarbetare spännande projekt och nya utmaningar. Tillsammans bygger vi morgondagens samhälle. För att möjliggöra expansionsplanerna söker vi nu Tekniker Elektronik till RST Systems och vårt kontor i Malmö som vill utvecklas tillsammans med vår verksamhet och våra beställare i en stimulerande miljö.

Vi erbjuder

Ramböll erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med kompetenta medarbetare i ett framgångsrikt och lönsamt företag med god tillväxt. Enheten RST Systems i Malmö består idag av 8 medarbetare där du som Tekniker i Elektronik kommer att vara en del av verksamhet som är världsledande inom sitt område och jobbar med kunder på internationell basis. Ramböll RST utvecklar och designar mätsystem för vägmätning och analysprogram. Mätsystem från Ramböll RST används i Sverige och i andra länder såsom Spanien, Portugal, Polen, Nederländerna och USA.

Du kommer att jobba med följande arbetsuppgifter: Tillverkning och montering av egna mätsystem. Integrering av givare och kraftaggregat i mätsystem, samt test och kalibrering av givare.

 • Bygga in system i mätfordon, montera och testa systemkomponenter och tillverka kablage.
 • Rita elscheman, skapa komponentlistor, samt annan produktdokumentation.
 • Inköp av utrustning/material.
 • Test och kalibrering av givare, samt konstruera och bygga labbutrustning.
 • Service och felsökning i lab, på plats eller per telefon/e-post (svenska/engelska).

Vi erbjuder ett fritt och stimulerande arbete där du har möjlighet att utvecklas.

Vi söker dig

För att möta efterfrågan på våra tjänster söker vi kreativa personer för att långsiktigt förstärka och bredda vårt tjänsteutbud. Till denna roll söker vi dig som har:

 • Kunskap om elektronik, konstruktion av analoga och digitala gränssnitt, integration av mätsystem och givare, konstruera kretskort, kunskap om mätteknik samt erfarenhet av att bygga testutrustning.
 • Teknisk utbildning inom elektronik, el och automation, servicetekniker alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet och utbildningar
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift då kravet på att kommunicera med kunder och att dokumentera alla arbetsinsatser är högt.
 • Kunskaper i teknisk engelska för att kunna kommunicera skriftligt och muntligt med internationella kunder.
 • B-körkort.

Till denna roll är det meriterande att ha:

 • Kunskap om eller erfarenhet av Linux och programmering.
 • Erfarenhet av service och underhåll inom de nämnda supportområdena.
 • Erfarenhet av att arbeta med felsökning och reparationer av avancerad teknisk utrustning.
 • Erfarenhet av laser och optik

Som person har du kvalitetsmedvetenhet och förmåga att arbeta självständigt. God samarbetsförmåga, servicekänsla och social kompetens.

Varför Ramböll?

På Ramböll tror vi att nya idéer föds och utvecklas när människor med olika bakgrund, kompetenser och personligheter möts och interagerar över professionella och nationella gränser. I praktiken innebär det att vi med många kontor i hela Sverige och övriga världen kan erbjuda våra medarbetare flexibilitet och frihet i arbetet.  Den globala kunskapen återspeglas i den lokala närvaron. Vi erbjuder teamets fördelar med det stora företagets möjligheter, resurser och kompetens i ryggen.

Vi har tydliga utvecklingsvägar och via vår Akademi erbjuds våra medarbetare utveckling med ett brett kursutbud. Vår arbetsmiljö uppmuntrar till fritt utbyte av idéer i en tillitsfull och hjälpsam atmosfär. Vår verksamhet är styrd av integritet där vi framhåller ärlighet och värnar om våra medmänniskor och vårt samhälle. Vår hållning är innovativ, analytiskt och professionell.

Frågor?

Har du några frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Ildiko Boström, 0730-411403.

Vi ser fram emot din ansökan!

#RambollSverige

Apply before 2018-02-28
Workplace Malmö

Ramboll Group A/S

Ramboll Group A/S
Hannemanns Allé 53
DK-2300 Copenhagen S
Denmark
Tel: +45 5161 1000
Fax +45 5161 1001

Mail: info@ramboll.com

Danish CVR numbers

Danish CVR numbers

Ramboll Group
10160669

Rambøll Danmark
35128417

Ramboll Energy
35128417

Rambøll Management Consulting
60997918